Onze kijk op kinderen

Ieder kind heeft het recht om kind te zijn. Om al spelenderwijs de wereld om zich heen te ontdekken. Om lekker vies te worden. Om op onderzoek te gaan in een tuin zonder strak gemaaid gazonnetje maar vol natuur die groeit zoals hij bloeit. Ieder kind heeft het recht om zijn eigen creativiteit te ontdekken en te leren luisteren naar zijn eigen lijf tijdens het eten of als het zich een keertje niet zo lekker voelt.

Ieder kind heeft behoefte aan een plezierige en veilige omgeving om in groot te groeien. Een omgeving die het kind stimuleert om op onderzoek te gaan, die leert waar de grenzen liggen, hoe je overeind blijft te midden van de rest. Een plek waar je lekker kan spelen en jezelf mag zijn.

Wij vinden het belangrijk dat kinderen bij ons het dagelijks leven ervaren, plezier beleven en zich veilig & gerespecteerd voelen. Daarbij staan het groepsproces en de ontwikkeling sociale vaardigheden centraal. We willen kinderen leren om elkaar te respecteren, naar elkaar te luisteren, op elkaar te wachten, met elkaar te delen en samen activiteiten ondernemen. Het spelen en leren in een groep doet een beroep op de sociale vaardigheden van het kind en vraagt aanpassingsvermogen, maar brengt vooral ook veel plezier met zich mee.